Shampoo Iedere dag

Zo mild dat ‘ie geschikt is om iedere dag je haren mee te wassen. ZARQA Shampoo Iedere dag herstelt, hydrateert en beschermt de huidbarrière van de hoofdhuid door de Dode Zeezout en -mineralen, stoffen gebaseerd op een natuurlijk aminozuur en het bijzondere stofje inuline. De shampoo geeft je haren een gezonde glans en maakt de haren soepel, sterk en zacht. Deze shampoo bevat geen parfum en is daardoor geschikt voor mensen met een (zeer) gevoelige huid én kinderen onder de drie jaar.

✓ Zeer mild voor haar en hoofdhuid
✓ Voor de gevoelige hoofdhuid
✓ Geeft haar een natuurlijke glans

Inhoud: 200ml.

Shampoo Iedere dag

Tijdelijk niet leverbaar

Als je onze shampoos voor het eerst gebruikt, is het misschien even wennen. We zijn immers zo gewend aan een grote dot schuim, en associëren schuim met ‘schoon’. Niets is dus minder waar; onze shampoos reinigen je haar perfect! Onder de douche kun je de shampoo eerst even met een druppeltje water in je handen mengen. Daardoor verdeelt het gemakkelijker over je haar.
Wanneer je overstapt op onze milde en natuurlijke shampoos moet je hoofdhuid eerst afkicken. Je huid is immers gewend aan een agressieve wasbeurt en heeft de talgproductie daar op ingesteld. Je haar kan daarom in het begin wat vetter aanvoelen.
Na een paar wasbeurten herstelt het natuurlijke evenwicht van je hoofdhuid zich en normaliseert de talgproductie. Je haar wordt gezonder en sterker, doordat de huideigen bescherming weer tot leven komt. Je haar gaat er daardoor mooier en gezonder uitzien. De kans is groot dat je je haar na een paar weken minder vaak hoeft te wassen, want de talgproductie komt weer tot rust.
En heel belangrijk: gebruik tussendoor dus geen synthetische shampoo! Want dan moet je huid weer opnieuw beginnen met het herstellen van het evenwicht.
Gebruik: masseer de shampoo in op nat haar en laat vijf minuten inwerken. Spoel het haar goed uit en herhaal indien nodig. Vervolg met ZARQA conditioner.

Tip
Vermijd de hitte van de föhn en stijl- of krultang. Deze tools kunnen je haar beschadigen en droog en dof maken. Laat je haar liever natuurlijk drogen.

AQUA, ALCOHOL, GLYCERIN, DECYL GLUCOSIDE, SODIUM COCYL GLUTAMATE, COCO-GLUCOSIDE, LACTIC ACID,  INULIN, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, MARIS SAL, SODIUM CHLORIDE, XANTHAN GUM

Inuline (PreBIULIN FOS™)
Inuline is een plantaardige, suikerhoudende stof die voorkomt in cichorei (een wortel, familie van de witlof). De natuurlijke stof heeft een prebiotische bescherming: het maakt onze huidmicrobiota en huid resistenter en sterker en herstelt de microbiële huidbarrière. Inuline houdt de huidbarrière gezond, brengt de gevoelige huid in balans en laat de huid haar natuurlijke, gezonde gloed behouden. Ook staat inuline erom bekend de huid te zuiveren van micro-organismes.

Dode Zee-mineralen en Dode Zeezout
ZARQA haalt haar zout uit de Dode Zee bij Jordanië. Het 100% pure Dode Zeezout bevat tussen de 31 en 45% magnesiumchloride en tussen de 3 en 9% natriumchloride. De magnesiumkristallen van ZARQA zijn groter en bevatten vanwege een drogingsproces minder vocht. Hierdoor is het magnesiumchloridegehalte hoger (richting de 45%) en het natriumchloridegehalte juist lager (richting de 3%). Omdat ons Dode Zeezout een natuurproduct is, kan het mineraalzoutgehalte variëren. 

Fucocert (biosaccharide gum-1)
Fucocert (ook wel fucogel genoemd) is een biotechsuiker uit suikerbuit, en wordt geëxtraheerd uit fucose. De fucocert legt als het ware een laagje over de huid, waardoor vocht kan worden vastgehouden. Dit maakt het natuurlijke ingrediënt bijzonder geschikt voor de droge huid. Fucocert hydrateert tot wel acht uur lang, versterkt de huidcellen en is dankzij het grote vochtinbrengende en -vasthoudende vermogen een echt anti-agingingrediënt. Ook zorgt fucocert voor een aangenaam huidgevoel: de stof maakt de huid zacht en soepel.

Eversoft (Sodium Cocoyl Glutamate)
Eversoft (Sodium Cocoyl Glutamate) is een wasactieve stof gebaseerd op een natuurlijk aminozuur. Het hydrateert de hoofdhuid en is de mildste wasactieve stof die op dit moment beschikbaar is, zo mild als water.

Ervaringen
8,9
17 Reviews

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

Beoordeling

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

Beoordeling

ZARQA is 100% parfumvrij

Onderzoek heeft uitgewezen dat parfums – kunstmatige én natuurlijke – in huidverzorgings-producten de gevoeligheid van de huid kunnen vergroten. Hierdoor neemt de kans op allergische reacties toe. Precies om die reden laat ZARQA parfum volledig achterwege; wij geloven in huidverzorging die mild voor de huid en zo puur mogelijk is.

Meer over parfumvrij

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.