De jaderoller: Instagram trend of werkt het echt?

Er is al even een nieuwe hype in beautyland. Namelijk de jaderoller. Deze fotogenieke beautytool van halfedelsteen, die een doffe huid zou laten verdwijnen is niet meer weg te denken in veel beautyroutines. Maar werkt het ook? Wij leggen het voor aan onze ZARQA-huidexpert. 

De jaderoller, wat is het?

De jaderoller is een roller met aan weerszijden een ovale jade steen. Jade is een halfedelsteen en staat bekend als een geluksbrenger. Er wordt gezegd dat deze steen een sterk positief effect heeft op huid, haar, nagels, het beenderenstelsel en je spieren. Geen wonder dat de jaderoller populair is onder clean beauty lovers. Door met de koude edelsteen van binnen naar buiten over je gezicht te rollen, stimuleer je je bloedsomloop en de afvoering van afvalstoffen. Maar dat niet alleen: de edelstenen-roller zou je ook ontdoen van negatieve energie en je wijsheid en rust brengen.

Werkt de jaderoller echt?

Elke dag gebruiken we onze gezichtsspieren. Wanneer je praat, lacht, fronst. Elke spier in je gezicht wordt aan het werk gezet. Het kan dus heerlijk zijn om met een gezichtsmassage even al deze spieren te laten ontspannen. Daarnaast is het altijd goed om de doorbloeding van je gezichtshuid te stimuleren. Zo wordt ook je skincare makkelijker opgenomen in de opperste huidlaag. Het verstevigende effect is echt tijdelijk en zeer gering met een jaderoller. Je bereikt de diepere huidlagen en spierweefsel namelijk niet. Dat effect bereik je alleen met een bindweefselmassage. 

Een jaderoller en een gevoelige huid

Ook met een gevoelige huid kan je genieten van een jaderoller. Bewaar deze in de koelkast voor een verkoelend effect. Denk er wel aan om je jaderoller goed te reinigen na elk gebruik, want echte jade is poreus en hierdoor kunnen bacterieen achterblijven. Je kunt de jaderoller beter niet gebruiken wanneer je last hebt van Rosacea of Couperose.

Tip!

Wil jij een jaderoller gebruiken? Wees dan kristisch bij de aankoop. Er zijn veel namaak rollers in omloop van kunststof of glas. 
Leg je echte jaderoller s'nachts voor het raam, het schijnt zo te zijn dat de maan je steen 'snachts kan opladen!