Is deze trend de oplossing voor jouw gevoelige huid?

Naar bed gaan met een huid die glimt als een donut van de vettigheid… Het is de nieuwste trend die deze maand langs kwam op social media. Een van de vele. Over skincare vliegen de trends, meningen en hypes je om de oren. We leggen ze voor aan onze ZARQA-huidexpert. Zo zouden meerdere lagen crème de ultieme hydratatie zijn voor een gevoelige huid.

Jezelf als een donut glazuren, de Glazed Donut Skin: Do? Don’t? 

Als je een normale huid hebt dan kun je voor meer hydratatie je nachtelijke huidroutine afwisselen voor deze ‘viral’ beauty tip. Start wel altijd met een goede gereinigde en schone huid, zodat je zeker weet dat alle laagjes die je aanbrengt optimaal hun werk kunnen doen. En houdt het bij één merk voor het beste resultaat. Als je een gevoelige huid hebt, kan een dikke laag crème de balans van jouw huidbarrière verstoren. Je sluit je huid misschien te veel af, waardoor je kleine onderhuidse ontstekingen kunt activeren. Om diezelfde reden raden we dit ook af als je een vette of een onzuivere (gevoelige) huid hebt, je stimuleert acné alleen maar meer.

ZARQA’s routine suggestie:  

-  Reinigen met Reinigingsmelk Sensitive

-  Aanvullen met Serum Hydraboost

-  Verzorgen met een dikke laag Nachtcrème passend bij je huidtype (Tip: Onze Hydra nachtcrème bevat 10% extra Hyaluronzuur!)