Nieuw van ZARQA!

Serum Vitamine C, Serum Anti-Age en Serum Clear Skin.

Ontdek nu
Sluiten

De beste huidverzorging start met een badkamer detox

Wat heeft een opgeruimde badkamer, een opgeruimd hoofd en de beste huidverzorging met elkaar te maken? Alles! Want een mooie, nette badkamer oogt in balans en is zen. Je huid knapt er letterlijk van op. Hij wordt minder droog en gevoelig. Hoe dat zit? Doe samen met ZARQA de Badkamer Detox en ontdek waarom skin minimalism verder gaat dan alleen nadenken over wat je smeert.

Je badkamer zou de plek moeten zijn waar je tot rust komt en relaxt. Helaas gaat dat niet lukken als het plankje boven je wastafel vol ligt met make-up, pincetten, elastiekjes, wattenschijfjes en crèmes, als je moet kiezen tussen verschillende soorten crèmes en elke dag zoekt naar je haarborstel.

Grote kans dat ook in jouw badkamer de stuffocation uit de hand loopt. Stuffocation is dat moment dat je twee favoriete lippenstiften hebt en gebruikt, maar van die andere acht (of meer …) geen afscheid kunt nemen. Sterker nog: de volgende keer in de winkel koop je weer een nieuwe.

Mooie producten kopen, geeft elk mens een rijk gevoel. Maar er is een grens. Wie te veel spullen heeft, krijgt last van stress. Want zodra je het in huis hebt, moet je het opbergen, gebruiken, schoonhouden en onderhouden. Juist simpel leven en minder kopen, zorgt voor rust, tijd en rijkdom. Je wordt een tijdmiljonair en ontdekt dat less echt more is. Stop daarom de stuffocation en doe samen met ZARQA deze Badkamer Detox.

Stap 1. Een betere huidverzorging start met … opruimen

In jouw ‘zen-badkamer’ liggen alleen producten die je gebruikt om te douchen en te badderen, jezelf te verzorgen en je mooier te maken. Van elke crème, shampoo en serum, heb je er eentje. Geen voorraad! Scheid ook je huidverzorging, make-up en haarspullen. Doe bijvoorbeeld alle haarproducten in een aparte, mooie mand. Oh ja; ook je medicijnen gaan weg uit je badkamer. De hitte en vochtigheid beïnvloeden de werkzaamheid.

Stap 2: Is die crème nog houdbaar?

Verzamel alle potjes en tubes die open zijn. Crèmes, shampoos, sprays en make-up hebben een houdbaarheidsdatum, meestal 6 tot 12 maanden nadat je ze opende. Als ze te lang open zijn, kunnen er schimmels en bacteriën in komen. Zeker in de potjes. En dat is echt een aanslag op je huid! Kijk al je aangebroken potjes en tubes na. Al maanden (of zelfs jaren …) open? Weg!

Stap 3: tubes of potjes?

Als je je kasten en laatjes nakijkt, wees dan extra kritisch op alle crèmes die in een potje zitten. Ze zijn minder hygiënisch omdat je er met je vingers in zit. Dat is ook de reden waarom potjes meer parabenen bevatten, dat zijn middelen om ze goed te houden. Goede reden te kiezen voor tubes en pompflacons; hygiënischer en direct minder parabenen!

Stap 4: wat zit er eigenlijk in dit potje?

Nu komt de belangrijkste detox-stap: zijn je serums, crèmes en bodylotions goed voor je huid? Je huid is een orgaan; het absorbeert en reageert op dat wat jij erop smeert en sprayt. Van veel ingrediënten weten we dat ze schadelijk zijn voor je huid. Verdienen die een plek in jouw badkamer? Nope.

– Kies voor producten zonder parfum, parabenen en het schuimende stofje SLS (Sodium Lauryl Sulphate). Ze maken je huid droog, veroorzaken schade of roodheid.
– Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke huidverzorging, die is vaak milder.
– Wees kritisch op natuurlijke geurstoffen, ook die kunnen huidreacties veroorzaken.
– Loop ook je deo, make-up, haarspray en nagellak na op deze ingrediënten.

=> ZARQA bevat 0% parfum, is hypoallergeen en natuurlijk waar het kan.

Stap 5: De beste huidverzorging is skin minimalism

Niet elke schadelijk ingrediënt zorgt voor een huidreactie. De optelsom wel. Als in veel van je producten parfum zit, wordt je huid er echt gek van. Kies daarom voor minimal skincare, dat is bewezen beter voor je gevoelige huid en vermindert allergische reacties. Bij ZARQA houden we vast aan drie simpele stappen:

1. Reinigen
2. Verzorgen
3. Aanvullen

Kies voor elke stap de producten die je nodig hebt en passen bij je huidtype. Houd het daar bij, want switchen tussen allerlei producten geeft je huid extra stress. Dus ook hier geldt: less is more.

Stap 6: Detoxen doe je ook voor de planeet

Parabenen en plastics in shampoos of scrubs zijn niet afbreekbaar en vloeien via de badkamers naar de waterkringloop. Dat heeft (helaas) indirect effect op je lichaam. Gebruik dus altijd scrubs en enzympeeling zonder microplastics. En kijk eens naar al die geopende potjes en verpakkingen die tijdens je Badkamer Detox voor de helft weggaan: plastic … Minder kopen, is de belangrijkste stap om minder weg te gooien.

=> ZARQA is 100% veganistisch en gebruikt tubes die gemaakt zijn van gerecycled plastic. De doosjes zijn van FSC karton.

Stap 7: Ik laat me niet meer verleiden

De leukste stap van een succesvolle Badkamer Detox start morgen. Als je weer in de winkel loopt. Dit keer laat je je niet verleiden.  Want je weet dat jouw huid, jouw toekomst is. En dat al die stuffocation niet alleen van je badkamer een chaos maakt, maar ook je huid strest. Hoeft niet – less is more!