Nieuw van ZARQA!

Twee voedende crèmes met zilvercomplex voor de gevoelige droge huid

Ontdek nu
Sluiten

Met deze hair routine krijg je weer gezond en glanzend haar

Als je haar goed zit en goed voelt, geeft dat rust en zelfvertrouwen. Zo’n lekkere en gezonde haardos begint bij een gezonde hoofdhuid. Eentje die niet jeukt en irriteert! Hoe je dat doet? Met deze gezonde hair & scalp-routine voorkom je problemen met je hoofdhuid. Maak van je badkamer een mini-spa en start met deze dagelijkse hair-routine.

BEGIN MET BORSTELEN
Start je hair-routine met elke ochtend goed borstelen. Ook als je kort haar hebt! Zo gaan de haarklitten eruit en masseer je de hoofdhuid. Begin onderaan met borstelen en werk langzaam omhoog. Maak zachte, ronde bewegingen op je hoofd. De doorbloeding wordt beter en de hoofdhuid krijgt meer zuurstof en voedingsstoffen. Borstel nooit nat haar, daardoor breekt het snel af.

NEEM EEN LAUWE DOUCHE
Dan … douchen! Zet in je gezonde hair-routine de douche op stand ‘lauw’. Te warm water droogt je hoofdhuid uit en maakt ‘m kwetsbaar, gestrest, geïrriteerd en soms zelfs jeukerig waardoor je gaat krabben. Eindig je douche met alleen koud water; ook erg goed voor je doorbloeding!

WAS JE HOOFDHUID
Eye-opener: een shampoo is niet gemaakt voor het haar, maar voor de hoofdhuid. Op je hoofdhuid zit talg, dode huidcellen, vuil en zweet. Samen zorgen ze ervoor dat je haar vies en vet aanvoelt, niet mooi valt en je hoofdhuid jeukt. Een goede shampoo en een goede wasbeurt verwijdert dit, hydrateert de hoofdhuid en geeft je haren een mooi, beschermend laagje. Je haar glanst en zit weer lekker. En daarom wast de kapper niet je haar, maar masseert hij je hoofdhuid. En dat doe jij ook vanaf vandaag! Masseer de shampoo over de hoofdhuid. Gebruik daarvoor eens een borstel of scalp brush.

KIES JE SHAMPOO SLIM
Als in de shampoo agressieve, reinigende stoffen zitten, kunnen die je hoofdhuid flink irriteren waardoor je huid droog en trekkerig wordt. Dat zorgt voor jeuk en schilfertjes. Zelfs je gezichtshuid kan door de shampoo na het douchen vlekkerig of schraal zijn. Gebruik daarom een shampoo die huidvriendelijk is, zo natuurlijk mogelijk en een lage zuurgraad voor een goede pH-waarde van je hoofdhuid (4 tot 5). Vermijd ook producten met parfum, sulfaat en cocamidopropyl betaïne. En raak niet in paniek als je shampoo niet volop schuimt: Een hypoallergene shampoo geeft minder sop dan je gewend bent en dat is juist een goed teken!

GEBRUIK EEN CONDITIONER
Met een conditioner kam je je haar na het douchen makkelijk door en glanst het haar mooier. Ook in conditioners kunnen agressieve ingrediënten zitten. Net als bij je shampoo, geldt ook hier: een goede conditioner is hypoallergeen zodat het je hoofdhuid kalmeert en hydrateert.

NEEM DE TIJD OM TE SPOELEN
Gel, wax, lak, shampoo, olie en conditioners; er komen heel wat producten in je haar. Daarom is wassen ook zo belangrijk, anders blijft er een mix van producten achter op je hoofdhuid! Neem daarom de tijd om je haar lekker te wassen en te spoelen. (En … het is om die reden goed ook eens kritisch naar de ingrediënten te kijken van al je andere producten!).

SCHUD EN DEP JE HAAR DROOG
Je hebt je haar gewassen, hoofdhuid gemasseerd en alles lekker gespoeld. Nu is het tijd voor de laatste stap; drogen! Schud en knijp je haar uit en dep het droog, zo beschadigt het niet. Laat je haar aan de lucht drogen. Toch föhnen? Gebruik een föhn met hittebescherming want een te hete lucht droogt je hoofdhuid uit.

BORSTEL OOK ‘S AVONDS JE HAAR
Bijna naar bed? Dat is tandenpoetsen, make-up verwijderen, nachtcrème op en … haar borstelen! Je haar borstelen voordat je gaat slapen, stimuleert opnieuw de doorbloeding van je hoofdhuid en de talgklieren. Hierdoor wordt je haar zachter, minder droog en gaat het meer glanzen. Sleeping hair-beauty!

Met deze tips krijg je weer mooi haar zonder jeuk en schilfertjes.