Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

Micellair water voor een effectieve, milde reiniging

Of je nou een normale, vette, droge of gevoelige huid hebt: je huid twee keer per dag mild reinigen is key om je huid gezond en mooi te houden. Geen zin in een uitgebreide reinigingsroutine? Is ook niet nodig! Micellair water is dé oplossing wanneer je je huid graag grondig maar mild reinigt. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van micellair water, hoe je het gebruikt en waarom jouw kwetsbare huid niet zonder deze milde cleanser kan!

Het belang van een milde reiniging

Heb je het gevoel dat je je huid elke avond krachtig moet reinigen om make-up, vuil en onzuiverheden te verwijderen? Niet doen! Hoe krachtiger je probeert te reinigen, hoe onrustiger je huid wordt. Een zachte aanpak is voor alle huidtypes beter. Laat alcohol, zepen en geurstoffen liever links liggen, en skip ook  natuurlijke parfums  waarvan bekend is dat ze je huid kunnen irriteren, zoals lavendel, ylang ylang en tea tree. Wél lief voor je huid zijn glycerine, panthenol en aloë vera. Precies díe ingrediënten vind je in ZARQA Micellair Water.

Hoe werkt micellair water?

Micellair water reinigt je huid zonder dat je daarvoor hard hoeft te boenen. Hoe dat precies werkt? De micellaire technologie van micellair water werkt als een magneet: de zogenoemde micellen – microscopisch kleine oliedeeltjes – trekken olie en vet aan, en maken zo vuil en overtollig talg los. Tegelijkertijd zorgen de micellen voor het aantrekken van vocht, waardoor de huid goed gehydrateerd blijft. Hierdoor is micellair water een effectieve en ontzettend milde cleanser. Ideaal voor de gevoelige huid, maar net zo geschikt voor álle huidtypes.

Hoe gebruik je micellair water?

Het grootste voordeel van micellair water: je hebt geen water nodig om je huid te reinigen. ZARQA Micellair Water is vrij van chemische, irriterende ingrediënten en hoef je dus niet af te spoelen. Dat zou ook zonde zijn, want de werkzame ingrediënten werken juist heilzaam voor je huid! De ingrediënten en micellen zijn huidvriendelijk, hypoallergeen en richten absoluut geen schade aan. Breng micellair water aan op een wattenschijfje en ga ermee over je gezicht, hals en decolleté. Herhaal dit met een schoon watje, net zolang tot het watje geen vuil en make-up meer opneemt. Je kan micellair water ook gebruiken wanneer je geen make-up draagt. Wist je trouwens dat een goed gereinigde huid beter in staat is werkstoffen uit dag- en nachtverzorging op te nemen?

ZARQA Micellair Water = clean

ZARQA Sensitive 3-in-1 Micellair Water is zo clean mogelijk ontwikkeld, met oog voor mens en milieu. Zo gebruiken we geen microplastics die in de oceaan terecht kunnen komen. Ons micellair water bevat bewust geen overbodige, irriterende ingrediënten, maar juist wel stoffen die je huid mild reinigen, hydrateren en kalmeren. Denk aan aloë vera, panthenol, glycerine en de Dode Zee-mineralen waar ZARQA om bekend staat. Deze heilzame mineralen brengen de gevoelige huid tot rust en werken kalmerend.

De voordelen van ZARQA Micellair Water op een rijtje:

  • Voor een milde maar effectieve reiniging
  • Weekt vuildeeltjes los, zodat je kan reinigen zonder hard te boenen
  • Verwijdert make-up, onzuiverheden, SPF en fijnstof
  • Hydrateert de huid
  • Gemakkelijk reinigen zonder water, dus ook geschikt voor onderweg
  • Eén reiniger voor je complete routine
  • Zonder irriterende stoffen (alcohol, parfum, zepen, minerale oliën)
  • Met milde, hydraterende ingrediënten, waaronder glycerine, aloë vera en panthenol
  • Mild genoeg voor de meest gevoelige huidtypen
  • 100% vegan, 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Heb jij micellair water al toegevoegd aan jouw skincare routine?

Doe nu de huidtest en bekijk welke producten wij adviseren voor jouw huid.
Doe de huidtest

Benieuwd wat huidexpert Sproet Online vindt van ons Micellair Water? Lees hier haar review.