Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

Herstel je huidbarrière

Een droge
gevoelige huid?

0% parfum

Vegan

Hypoallergeen

Mineralen uit De Dode Zee

Last van een droge huid?

Voelt jouw huid bij het minste of geringste trekkerig aan? En komen er veel droogtelijntjes en schilfertjes voor op je gezicht?  Dan is de kans groot dat je een droge huid hebt. Heel vervelend! Wat zijn de do’s en don’ts bij een droge huid?

Droog of vochtarm?

Het is heel belangrijk om onderscheid te maken tussen een droge en een vochtarme huid. Een droge huid is een huidtype, welke een lagere talgproductie heeft. Er is sprake van een verstoring in de huidbarrière, waarbij het de huid niet lukt om zelf het vocht- en vetgehalte op peil te houden. Normaal gesproken bevat de bovenste huidlaag een laagje huidvetten dat de huid soepel en zacht houdt en vochtverlies via de huid tegengaat. Wanneer je een (extreem) droge huid hebt, is de toevoer van voeding vanuit de diepere huidlagen verstoord en/of het laagje huidvetten in de bovenste huidlaag beschadigd. Je herkent dit door een trekkerig en ruw gevoel, een geïrriteerde huid, schilfertjes en jeuk. Een vochtarme huid is een huidconditie, die wordt beïnvloed door interne en externe factoren, en heeft een vochttekort. Externe factoren kunnen bijvoorbeeld zijn: roken of verkeerd gebruik van huidverzorging en cosmetica. Deze kunnen de huidbarrière beschadigen waardoor deze niet goed zijn werk doet.

Oorzaken droge huid

Naast het feit dat de één nou eenmaal een wat vettere huid heeft en de andere is geboren met een droge huid, zijn er verschillende factoren die een droge huid kunnen veroorzaken. Denk aan het gebruik van huidverzorging en cosmetica met agressieve ingrediënten zoals zeep, alcohol en parfum. Ook je omgeving kan invloed hebben op de droogte van je huid. Klachten kunnen in de winter erger worden. De luchtvochtigheid is dan lager, waardoor het vocht uit je huid wordt getrokken. De temperatuurschommelingen waarbij je van de koude buitenlucht naar de warme lucht binnen gaat, zijn ook niet handig.

Kies voor milde skincare, zonder irriterende ingrediënten als uitdrogende alcohol of parfum.

Hoe zorg je voor een gezonde huidbarrière

  • Gebruik parfumvrije huidverzorging
  • Vermijd agressieve ingrediënten zoals alcohol
  • Douche niet te lang en niet met te warm water
  • Gebruik ingrediënten die je huidbarrière kunnen herstellen, zoals: Dode Zee Mineralen, Niacinamide (vitamine B3), Panthenol (Vitamine B5), Hyaluronzuur, Glycerine en Anti-Oxidanten

Waar heeft jouw droge huid behoefte aan?

Doe de huidtest en ontvang een productadvies op maat!

Basisroutine voor jouw droge huid

Dagcrème Nutritive

Lees meer
Lees meer

Nachtcrème Nutritive

Lees meer
Lees meer

Reinigingsmelk

Lees meer
Lees meer

Reinigingstonic

Lees meer
Lees meer

Serum Hydraboost

Lees meer
Lees meer