Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

Acne

Het verzorgen van een vette acne huid is een uitdaging, helemaal als deze gevoelig is. Wat is acné? Hoe verzorg je de vette huid, die glimt, onzuiver is en vol puistjes en mee-eters zit en voorkom je verdere uitbraken? Ontdek waarom juist een vette huid met acne een zachte en milde verzorging nodig heeft.

Waardoor ontstaat acne?

Een vette huid is niet per definitie een onzuivere huid en andersom. Een vette huid produceert meer talg en eigenlijk is dit best fijn. Want talg houdt de huid soepel en zo ontstaan er niet zo snel rimpels. Een vette huid kenmerkt zich door verwijde poriën en een glimmende huid op de T-zone. Bij dit huidtype komen onzuiverheden en neiging naar acné wat vaker voor. Acné is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid en wordt vaak veroorzaakt door hormonale veranderingen. Deze zetten de talgklieren aan tot een hogere productie. Talgklieren scheiden via poriën en haarzakjes vettige huidsmeer(talg) uit. De kliertjes raken verstopt en zo ontstaat een mee-eter. Als er in de mee-eters bacteriën terechtkomen, kunnen ze ontsteken en zo ontstaat een puistje. De huid wordt op de plek wordt op de plek van de puist uitgerekt tot hij barst. Hierdoor krijg je kleine wondjes, die soms zelfs littekentjes worden.

Hoe behandel je acne?

Van puistjes kun je knap onzeker worden en wil niets liever dan die onzuivere huid wegboenen. Vaak kiezen we voor agressieve en chemische producten die de huid intens reinigen of verbergen we onze huid onder een dikke laag make-up. Helaas zorgen beide ‘oplossingen’ ervoor dat je huid alleen maar onrustiger en hypergevoelig wordt. Als je teveel talg verwijdert, gaat de huid als tegenreactie meer talg aanmaken. En door het dichtsmeren raken je poriën vaak nog meer verstopt. Alles draait om het normaliseren van de talgproductie. Reinig daarom zo mild mogelijk met een parfum- en alcoholvrije reiniging. De ZARQA Clear Skin producten bevatten hydraterend ZincPCA en salicylzuur. Salicylzuur dringt door in de poriën, lost talg op en werkt ontstekingsremmend. En de Dode Zee mineralen in ZARQA hebben een extra zuiverende werking.

Sensitive Serum Clear Skin

Lees meer
Lees meer

'' Het beste middel tegen puistjes? Afblijven! ”

Reinigingsgel Clear Skin

Lees meer
Lees meer

Krijg je puistjes van chocola?

Dag- en Nachtcrème Clear Skin

Lees meer
Lees meer

Wat is een belangrijk ingredient bij de verzorging bij acne?

Reinigingstonic Clear Skin

Lees meer
Lees meer

Puistjes Aanstip-lotion Clear Skin

Lees meer
Lees meer