Nieuw van ZARQA!

Serum Vitamine C, Serum Anti-Age en Serum Clear Skin.

Ontdek nu
Sluiten

0% parfum

Vegan

Hypoallergeen

Mineralen uit De Dode Zee

Clean Beauty huidverzorging

Kies je voor ZARQA dan kies je voor een investering in een mooie, gezonde huid voor nu en voor de toekomst.  Al sinds 1990 geloven wij in natuurlijke huidverzorging op basis van Dode Zee-mineralen. Mild en zacht, voor zelfs de meest gevoelige huid. Met hypoallergene en vegan ingrediënten waarvan de werking is bewezen en bewust zonder ingrediënten die de huid of het milieu onnodig belasten zoals parfum, alcohol of microplastics. En dat geldt ook voor onze duurzame verpakkingskeuzes. Minimaliseer het risico op huidirritatie met ZARQA clean beauty, het beste en fijnste voor je gevoelige huid én de planeet.

Milieuvervuiling, zon, parfum, irriterende stoffen, hormonen en erfelijke factoren: onze huid heeft veel te verduren. Zelfs de meest normale huidtypen raken daardoor steeds vaker uit balans. Zonde, want een gezonde huid is dichtbij.

0% parfum

Onderzoek heeft uitgewezen dat parfums – kunstmatige én natuurlijke – in huidverzorgings-producten de gevoeligheid van de huid kunnen vergroten. Hierdoor neemt de kans op allergische reacties toe. Precies om die reden laat ZARQA parfum volledig achterwege; wij geloven in huidverzorging die mild voor de huid en zo puur mogelijk is. Ook wanneer je van nature niet gevoelig reageert op parfum kan het geen kwaad om je huid het allerbeste te bieden en te kiezen voor parfumvrij. ZARQA bevat 0% parfum en alleen zuivere, natuurlijke 100% vegan ingrediënten.

Vegan

Vegan cosmetica bevat geen enkel dierlijk ingrediënt en is tegelijkertijd vrij van dierproeven, op de individuele ingrediënten én het eindproduct. Zo weet je zeker dat er geen dierenleed is geweest bij het ontwikkelen van je vegan huidverzorging.

Hypoallergeen

Een hypoallergeen product geeft een verminderde kans op een allergische reactie. Deze term mag officieel alleen worden gebruikt als een merk kan onderbouwen dat in het product alleen ingrediënten zitten waarvan bewezen is dat ze een heel kleine kans geven op een allergische reacties. Toch kun je er niet op vertrouwen dat alle skin care producenten even goed met deze claims om gaan, hierdoor kan hypoallergene huidverzorging nog steeds parfums of andere irriterende stoffen bevatten. ZARQA is in 1990 ontstaan vanuit de ervaringen met de heilzame werking van Dode Zeekuren op de probleemhuid en zet de gevoelige huid altijd centraal tijdens haar innovaties.

Dode Zee Mineralen

ZARQA is in 1990 ontstaan vanuit de ervaringen met de heilzame werking van Dode Zee- kuren voor de probleemhuid. Door de bijzondere ligging van de Dode Zee en het klimaat dat er heerst, ontstaan hoge concentratie waardevolle mineralen als magnesium, calcium, kalium en broom. Dermatologen deden jarenlang onderzoek naar deze stoffen en kwamen tot de conclusie dat de mineralen en sporenelementen een heilzaam effect hebben op de huid. De zuivere Dode Zee mineralen hydrateren je huid en brengen haar in balans.

ZARQA & duurzaamheid

ZARQA is 100% veganistisch, dierproefvrij en gebruikt tubes die gemaakt zijn van gerecycled plastic. De doosjes zijn van FSC karton.

Duurzaam

100% Gerecycled plastic & FSC karton

Bij ZARQA hebben wij het doel om het gebruik van nieuw plastic in onze verpakkingen te verminderen. Onze verpakkingen zijn om deze reden gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn ook nog eens 100% recyclebaar. Op deze manier voegen we geen extra plastic toe aan de afvalstroom maar hergebruiken we het materiaal. Papier wordt gemaakt van hout: milieuvriendelijk en één van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Als we goed met onze bossen omgaan, dan kunnen we hout en papier eeuwig blijven gebruiken. Daarom kiest ZARQA bewust voor doosjes en bijsluiters gemaakt van FSC-karton.

Duurzaam

Geproduceerd in Nederland

ZARQA is een Nederlands merk. Al onze producten worden gemaakt in Nederland of net over de Duitse grens. Dit heeft als groot voordeel dat de transport-voetafdruk lager is vergeleken met goederen die buiten Europa geproduceerd en vervolgens geïmporteerd worden. Des te korter de route van productie naar het warenhuis van de klant, des te kleiner de uitstoot en voetafdruk.

Duurzaam

Clean Beauty formulated

Onze producten zijn clean beauty geformuleerd, maar wat houdt dit precies in? Hiermee willen we zeggen dat de ingrediënten die we gebruiken lief zijn voor de gevoelige huid én voor de planeet.  Zo bevatten onze formules geen microplastics en dragen we met onze formules niet bij aan de plastic soep. Daarnaast maken we geen gebruik van dierlijke ingrediënten wat onze producten geschikt maakt voor veganisten.