Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

Rosacea

Heb je een licht huidtype en blijft de huid op je wangen en neus rood? Of zijn er ontelbare bloedvaatjes zichtbaar in je gelaat? Dan zou het kunnen dat je een vorm van Rosacea hebt. Dit is een huidaandoening in het gezicht, die veel voorkomt. Hoewel Rosacea er bij iedereen anders uit ziet, beschrijven we hieronder de meest voorkomende verschijnselen.

Wat is Rosacea?

Rosacea kun je herkennen aan (chronische) roodheid op jukbeenderen, neus en kin. De huid is vaak erg gevoelig en reageert snel op het weer. Ook snel blozen- zogenaamde flushes – hoort tot de verschijnselen. De gezichtshuid kan ontelbare adertjes vertonen, die nooit vanzelf verdwijnen. Couperose is dan ook een vorm van rosacea. Ook kan de huid rode bultjes en pukkeltjes vertonen, die lijken op acné. En hoewel rosacea familie is van acné, is er één belangrijk verschil. Bij rosacea zie je nooit mee-eters. In extreme gevallen kan de neus opzwellen en er bobbelig uitizen en kunnen rode kringen ontstaan rond de ogen. Rosacea is chronisch én het is echt belangrijk om je huisarts te raadplegen als je vermoedt dat je rosacea hebt. Zodat je met arts kunt overleggen over welke huidverzorgingsproducten je bij rosacea het beste gebruikt.

Hoe ontstaat rosacea?

Hoe rosacea ontstaat is nog onbekend en helaas heb je hier geen invloed op. De keuze voor de juiste skincare en lifestyle die passen bij jouw gevoelige huid, heb je wél in de hand. Geef de moed niet op en zorg ervoor dat al je beauty- en verzorgingsprducten sensitive zijn en geen agressieve ingrediënten bevatten die de huid kunnen irritereren. Echte no-go’s zijn parfum, zepen en alcohol, wat in veel cleansings en shampoos zit. Deze kunnen stoffen kunnen je gezichtshuid opnieuw irriteren. Reinig (niet boenen!) je gezicht 2 keer per dag met milde reinigingsproducten. Verzorg daarna je huid met Clean Beauty skincare die de huid verzacht en hydrateert en bescherm je huid goed tegen de zon.

Anti Redness Crème

Lees meer
Lees meer

Wordt rosacea veroorzaakt door voeding?

Serum Hydraboost

Lees meer
Lees meer

Wat is de invloed van het weer op rosacea?

Reinigingsmelk

Lees meer
Lees meer

Enzym Gezichtspeeling

Lees meer
Lees meer

Reinigingstonic

Lees meer
Lees meer