Nieuw van ZARQA!

Serum Vitamine C, Serum Anti-Age en Serum Clear Skin.

Ontdek nu
Sluiten

Acne voorkomen en behandelen doe je zo

Het verzorgen van een vette huid is een uitdaging, helemaal als deze gevoelig is. Het kan je zelfs een onzeker gevoel geven, zeker als er acne op het gezicht, de armen of de rug ontstaat. Wat is acne? Hoe verzorg je de vette huid, die glimt, onzuiver is en vol puistjes en mee-eters zit? Ontdek waarom juist een vette huid met acne een zachte verzorging nodig heeft.

Een acne-uitbraak is lastig, omdat je er alles aan wilt doen om het te voorkomen en die puistjes toch maar blijven komen. Veel mensen denken dat ‘gewoon’ ouder worden de oplossing is. Maar acne ontstaat niet alleen bij pubers, ook veel vrouwen zien dat rond de menstruatie hun huid elke keer weer onzuiver wordt. Extra lastig is dat de acne soms ineens lijkt uit te breken en er overal in je gezicht, hals of rug puistjes zitten.
Acne ontstaat als de huid vet is en talgkliertjes gaan verstoppen en ontsteken. Dat is een lastig proces, maar gelukkig ook te voorkomen als je de huid goed begrijpt en helpt. Want een vette huid die veel talg aanmaakt, is eigenlijk best fijn. Talg houdt de huid soepel en er ontstaan niet zo snel rimpels en lijntjes. Pas als de huid te veel talg aanmaakt, gaat hij glimmen en worden poriën groot en wijd. In de poriën stapelen talg en dode-huidcellen zich op en raken ze verstopt, dat zijn de bekende mee-eters. Zodra ze openbarsten, bijvoorbeeld omdat je de mee-eters uitknijpt of aan je gezicht krabt, zullen ze ontsteken. In het gezicht ontstaan puistjes, de huid wordt rood en soms heb je zelfs wondjes.