Nieuw van ZARQA!

Serum Vitamine C, Serum Anti-Age en Serum Clear Skin.

Ontdek nu
Sluiten

Bescherm je huid nu en in de toekomst

Zonnebrand
gevoelige huid

0% parfum

Vegan

Hypoallergeen

Mineralen uit De Dode Zee

Een zonnebrand voor jouw gevoelige huid

Een gevoelige gezichtshuid heeft nog meer bescherming nodig tegen de zon. Gebruik daarom dagelijks een fijne zonnebrandcrème voor de gevoelige huid die niet irriteert. Als je een gevoelige huid hebt, kan het nogal een uitdaging zijn om de perfecte zonbescherming te vinden met zonnefilters waar je huid niet overgevoelig op reageert en die prettig aanvoelt. Bescherm jouw gevoelige gezichtshuid dagelijks met ZARQA Zonnefluide SPF30. Een milieu- en huidvriendelijke broad spectrum zonnebrandcrème zonder irriterende stoffen zoals parfum en bewaarstoffen. Geef je (gevoelige) huid het hele jaar door de dagelijkse bescherming die het verdient. Ook als de zon niet schijnt.

Een mooie huid, nu én in de toekomst!

ZARQA Zonnefluïde SPF30

ZARQA Zonnefluïde is clean beauty geformuleerd en bevat geen parfum, irriterende ingrediënten en microplastics. De zonnebrandcrème is vegan en bevat alleen actieve werkstoffen die de (gevoelige) huid ondersteunen en beschermen, waaronder de huidvriendelijke zonnefilters.  Het aanbrengen en iedere twee uur bijsmeren is eenvoudig, het product heeft een aangename en lichtgewicht textuur, die snel wordt opgenomen door de huid.

 • Een Broad Spectrum zonnebrandcrème met SPF30
 • De fluïde plakt niet en geeft geen witte waas
 • De zonnebrandcrème geeft een langdurige hydratatie

Bekijk zonnefluide

Zonnebrand gevoelige huid: SPF30 of SPF50?

ZARQA kiest voor een zonnebrandcrème met SPF30  omdat het een evenwicht biedt tussen effectieve bescherming tegen UVB-straling, die verbranding veroorzaakt, en de praktische bruikbaarheid voor dagelijks gebruik.  Een hogere SPF biedt slechts minimale extra bescherming, terwijl SPF30 al een hoge mate van bescherming biedt van 97% ten opzichte van een SPF50 of SPF50+ die 98% beschermt. Het verschil in smeren zou maar een paar minuten zijn, als je iedere 2 uur smeert. Daarnaast moet je voor een SPF50 andere zonnefilters kiezen en zwaarder formuleren. Dit is extra belastend voor de gevoelige huid.

Lees meer over onze zonnebrandcrème

Bewust en zonder zorgen genieten van de positieve energie van de zon

Alles over onze zonnebrandcrème

 • Hoe pas ik de ZARQA Zonnefluïde SPF 30 toe in mijn huidverzorgingsroutine?

  • Breng de zonnefluïde dagelijks als laatste stap aan over je dagcrème.
  • Breng 15 minuten voor blootstelling aan de zon aan.
  • Neem voldoende fluïde om het hele oppervlak van gezicht en hals te bedekken en verdeel regelmatig.
  • Herhaal dit iedere 2 uur.

 • Voor welk huidtype is ZARQA Zonnefluide SPF 30 geschikt?

  ZARQA Zonnefluide SPF 30 is geschikt voor alle (gevoelige) huidtypen. De Zonnefluïde kan zelfs gebruikt worden bij een zon- en allergiegevoelige huid en bevat geen parfum, alcohol of andere schadelijke stoffen. De gebruikte zonnefilters zijn veilig voor zelfs de meest gevoelige huid én milieuvriendelijk.

 • Waarom heeft ZARQA Zonnefluide een SPF30?

  SPF30 is gekozen omdat het een evenwicht biedt tussen effectieve bescherming tegen UVB-straling, die verbranding veroorzaakt, en de praktische bruikbaarheid voor dagelijks gebruik. Een SPF30 biedt de veiligste bescherming jaarrond voor alle huidtypes* *conform de indeling in zes huidtypen (bron: Dermatoloog/Dr. Thomas Fitzpatrick)

 • Waarom bevat ZARQA Zonnefluide een synthetisch filter en niet een fysisch (natuurlijk) filter?

  Synthetische filters worden gekozen vanwege hun stabiliteit en effectiviteit in het blokkeren van een breed scala aan UV-straling. Synthetische zonnefilters trekken in de huid en werken door UV-straling te absorberen en om te zetten in onschadelijke warmte. Producten met een fysisch filter blijven op de huid liggen, waardoor ze UV-stralen weerkaatsen. Bekende fysische filters als zinkoxide en titaniumdioxide zijn miniscuul kleine stukjes geoxideerd metaal. Deze geven een witte waas, die alleen door het toepassen van nano-technologie kan worden voorkomen.

 • Geeft de Zonnefluïde een witte waas?

  De gebruikte filters in de ZARQA Zonnefluïde geven geen witte waas.

 • Is de ZARQA Zonnefluïde SPF 30 geschikt voor veganisten?

  Ja, de Zonnefluïde bevat geen dierlijke ingrediënten en is tegelijkertijd vrij van dierproeven, op de individuele ingrediënten én het eindproduct. Zo weet je zeker dat er geen dierenleed is geweest bij het ontwikkelen van dit product.  ZARQA Zonnefluïde is geschikt voor veganisten.

 • Welke synthetische filters worden er in de ZARQA Zonnefluïde SPF 30 gebruikt en waarom?

  De UV-filters in dit product, diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, ethylhexyl triazone en bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, worden als veilig beschouwd voor gebruik omdat ze effectieve bescherming bieden tegen UV-straling zonder de huid te irriteren. Bovendien zijn ze vrij van oxybenzone en octinoxate, waardoor ze niet alleen veilig zijn voor de (gevoelige) huid maar ook niet belastend zijn voor het milieu. Deze filters zorgen voor een milieuvriendelijke (ook koraalvriendelijke) zonbescherming.

 • Kun je de Zonnefluïde gebruiken bij zonneallergie?

  De Zonnefluïde kan gebruikt worden bij een zon- en allergiegevoelige huid en kan helpen bij het kalmeren van een geïrriteerde huid.

 • Werkt de Zonnefluïde nog na aanraking met water of als ik zweet?

  Breng de zonnebescherming regelmatig opnieuw aan, vooral na zwemmen of zweten, om voortdurende bescherming te garanderen tegen schadelijke UV-straling.

 • Bevat de ZARQA Zonnefluïde SPF 30 alcohol/ parfum/ parabenen/ kleurstoffen?

  Nee, onze Zonnefluïde bevat geen alcohol, parfum en of kleurstoffen en is daardoor extra mild voor je (zeer gevoelige) huid.

 • Bevat de ZARQA Zonnefluïde SPF 30 microplastics?

  Nee de Zonnefluïde bevat geen microplastics en scoort groen volgens de strenge richtlijnen van de Beat the Microbead App van de Plastic Soup Foundation.

 • Hoe werkt de ZARQA Zonnefluïde SPF 30?

  Samen met parfums en bewaarstoffen zijn zonnefilters de belangrijkste veroorzakers van cosmetische allergie.  De Zonnefluïde van ZARQA  is – net als alle andere ZARQA producten- parfumvrij en bevat geen irriterende stoffen. De veilige zonnefilters bieden een broad-spectrum bescherming tegen zowel UVA- als UVB straling met SPF30. De Zonnefluïde is verrijkt met mineralen uit de Dode Zee, panthenol voor langdurige hydratatie en met vitamine E, een krachtig antioxidant dat beschermt tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf.  De formule bevat daarnaast actieve werkstoffen die  verzorgen en verzachten en helpen de geïrriteerde en gevoelige huid te kalmeren.  De licht vloeiende smeert gemakkelijk uit en kan moeiteloos aangebracht worden over de dagcrème. Zo bescherm je je gevoelige huid niet alleen nu, maar zorg je ook voor een gezonde huid in de toekomst.

 • Is ZARQA Zonnefluide SPF 30 ook geschikt voor baby’s?

  De gebruikte concentraties grondstoffen maken deze formule zeer mild, daarnaast is de Zonnefluïde Cream hypoallergeen en dermatologisch getest en goedgekeurd. Voor zuigelingen geldt een specifieke test. De Dry Skin Cream is niet specifiek getoetst aan de veiligheidsbeoordeling voor baby’s. Om die reden adviseren we de Dry Skin Cream vanaf 1 jaar.

 • Hoe werkt een synthetisch zonnefilter?

  Synthetische zonnefilters trekken in de huid en werken door UV-straling te absorberen en om te zetten in onschadelijke warmte.

 • Hoe zit het met de aanmaak van Vitamine D?

  Zelfs met zonnebrandcrème maakt het lichaam vitamine D aan. Dit komt doordat geen enkel soort zonbescherming volledig (100%) beschermt, er komt dus altijd wat van de UV straling op de huid. Hoe dikker je smeert met zonnebrandcrème, hoe meer de vitamine D-aanmaak zal worden tegengehouden.

 • Hoe schadelijk zijn synthetische filters voor het koraal?

  Synthetische filters, vooral oxybenzone, kunnen schadelijk zijn voor koraalriffen door verbleking en andere schadelijke effecten.  De selectie in de ZARQA producten schaadt het koraal NIET.

 • Waarom is UVA bescherming belangrijk?

  Maar liefst 90% van de verschijnselen van huidveroudering, zoals rimpels, pigmentvlekken en verslapping, komt voor rekening van de zon. UVA-straling komt het hele jaar voor, ook in de herfst en winter en laat zich niet tegenhouden door wolken of glas.

 • Waarom is UVB bescherming belangrijk?

  Verbranding doet pijn en is vervelend. Beschadiging van de huid door zonnebrand is onherstelbaar en wordt opgeslagen in het DNA. Het zorgt er ook voor dat je later een grotere kans hebt op huidkanker. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker.

 • Waarom is er niet gekozen voor een SPF50 of SPF50+?

  Een hogere SPF biedt slechts marginale extra bescherming, terwijl SPF30 al een hoge mate van bescherming biedt (97%) ; SPF50 of SPF50+ (98%). Het verschil in smeren zou maar een paar minuten zijn, als je iedere 2 uur smeert. Daarnaast moet je voor een SPF50 andere zonnefilters kiezen en zwaarder formuleren. Dit is extra belastend voor de gevoelige huid.

Waar heeft jouw gevoelige huid behoefte aan?

Doe de huidtest en ontvang een productadvies op maat!