Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

De beste verzorging voor de droge huid van het gezicht en lichaam

Of je nu van nature een (extreem) droge huid hebt of alleen in de winter last hebt van een droge huid: dit huidprobleem brengt vervelende issues met zich mee, waaronder roodheid, irritatie en jeuk. Speciaal voor de zeer droge en gevoelige huid heeft ZARQA Silver Cream (gezicht) en Dry Skin Cream (lichaam) ontwikkeld, met alleen de beste ingrediënten die de gevoelige huid kalmeren en herstellen. Bye bye, jeuk!

Wat is een droge huid eigenlijk?

Een op de drie mensen heeft een gevoelige huid. In veel gevallen staat een gevoelige huid gelijk aan een droge huid, met roodheid, schilfering en jeuk ten gevolg. Een (zeer) droge huid ontstaat wanneer de huidbarrière beschadigd is en er minder huidvetten in de huid aanwezig zijn. Door die verminderde barrièrefunctie van je huid kan vocht sneller ontsnappen, waardoor je last kan krijgen van droge plekjes, roodheid en irritatie. Ook hebben bacteriën van buitenaf vrije doorgang wanneer de huidbarrière verzwakt is, wat weer kan zorgen voor schilfering en gebarsten huid.

Zilvercitraat voor de (zeer) droge huid

Heb je last van een (zeer) droge huid? Dan verdient je huid specifieke verzorging. ZARQA heeft voor haar Silver Cream en Dry Skin Cream een unieke formule ontwikkeld op basis van zilver en Dode Zee mineralen. Het natuurlijke zilvercitraat in Silver Cream en Dry Skin Cream werkt effectief bij herstel van huidbeschadiging en werkt antibacterieel,  waardoor de huid niet verder wordt geïrriteerd en krabben wordt verminderd. Wist je dat zilver al eeuwenlang wordt gebruikt om bacteriën te doden en de verspreiding van bacteriën te remmen?  Niet voor niets at men vroeger met zilveren bestek. De combinatie van heilzame Dode Zee-mineralen, kalmerende panthenol, beschermende vitamine E en super huidhersteller zink maakt de Silver Cream en Dry Skin Cream het ideale duo voor jouw zeer droge én gevoelige gezichts- en lichaamshuid.

Hoe gebruik je ZARQA Silver Cream en Dry Skin Cream?

In Silver Cream vind je een hoog geconcentreerde samenstelling van kalmerende ingrediënten, waardoor deze milde crème perfect is voor de zeer droge gezichtshuid. Silver Cream herstelt droge, rode en schilferige plekjes rond de mond, neus en oren en is erg geschikt om plaatselijk aan te brengen. De gezichtscrème maakt de ruwe huid glad en draagt bij aan een egale teint. Silver Cream laat geen vettige, witte waas achter en trekt snel in. Voor de grotere huidoppervlakken, zoals droge scheenbenen, schurende bovenbenen,  ellebogen,  maar ook smetplekken is er Dry Skin Cream. De rijke bodycrème biedt dagelijkse verzorging aan de droge huid en de antibacteriële zilvermoleculen onderdrukken de neiging om te krabben.  Extra belangrijk want juist bacteriën in wondjes zijn de grote veroorzakers van jeuk . Zilvercitraat zorgt ervoor dat je uit de vicieuze cirkel van krabben blijft en zo een gezonde huidbarrière opbouwt.

Alle voordelen voor jou op een rijtje

  • Milde, pH-neutrale crèmes voor jouw droge, gevoelige huid
  • Verzacht en verzorgt de huid
  • Hydrateert en versterkt de huidbarrière
  • Verlicht irritaties en jeuk
  • Doorbreekt de jeuk-krabspiraal
  • Smeert gemakkelijk uit en trekt snel in
  • Laat geen vettige, witte waas achter

ZARQA Silver Cream en Dry Skin Cream zijn Clean Beauty for sensitive Skin

Net zoals alle ZARQA-producten zijn Silver Cream en Dry Skin Cream clean beauty geformuleerd, met oog voor mens,  milieu én de gevoelige huid. De crèmes zijn volledig vegan en ontwikkeld met 100% natuurlijke werkstoffen die de opperhuid beschermen, bacteriegroei remmen en de (gevoelige) huidconditie versterken. En ZARQA zou ZARQA niet zijn als we nooit gebruik maken van microplastics en parfum, alcohol en alle andere overbodige, irriterende ingrediënten. Ook aan de verpakking is gedacht: onze producten zitten in duurzame tubes gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn verpakt in FSC-karton.

Vegan, mild, zo natuurlijk mogelijk en hypoallergeen – dat is de clean beauty huidverzorging van ZARQA.

Hoe verzorg jij je droge huid?