Nieuw van ZARQA!

Serum Vitamine C, Serum Anti-Age en Serum Clear Skin.

Ontdek nu
Sluiten

Goede voornemens voor jouw huid en het milieu

Plastic milieuvriendelijk? Niet bepaald. Om plastic te produceren, is aardolie nodig; een fossiele brandstof die uiteindelijk opraakt. Ook komt er enorm veel CO₂ vrij tijdens het productieproces. Dat kan anders! ZARQA kan voor haar verpakkingen niet zonder plastic, maar we vinden het maar al te belangrijk dat het plastic dat we gebruiken zo verantwoord mogelijk geproduceerd is. Wij pleiten voor meer bioplastic in cosmetica en zoeken voor onze potten, tubes en andere flacons  naar nieuwe  duurzame plasticvarianten. Onze recyclebare tubes van bio-plastic zijn een eerste stap naar een duurzame oplossing. Waar ons bioplastic vandaan komt en wat de voordelen van bioplastic voor het milieu zijn, lees je in dit artikel.

Recyclebaar en duurzaam bioplastic

Aan plastic óm onze cosmetica ontkomen we niet. Verpakkingen hebben impact op het milieu: er zijn grondstoffen en energie nodig om ze te maken en ze geven afval. Maar verpakkingen zijn vaak ook nuttig. Huidverzorging blijft langer houdbaar door de verpakking en de kwaliteit blijft goed.  In Brazilië vonden we een duurzaam alternatief voor ‘gewoon’ plastic: recyclebaar bioplastic. Dit milieuvriendelijke plastic wordt gemaakt van ethanol dat niet wordt gewonnen uit aardolie, maar uit suikerriet. Deze natuurlijke bron van ethanol kan keer op keer aangeplant worden zonder suiker uit de voedselketen te halen. Bovendien zorgt ons bioplastic voor een fors lagere CO₂-uitstoot en kan bioplastic CO₂ neutraliseren. Door het bioplastic te scheiden met het gewone plastic  is het 100% recyclebaar.

100% bewuste cosmetica én verpakkingen

Bioplastic en beauty zijn geen nieuwe combinatie: net als ZARQA zetten meerdere merken de stap plastic in te ruilen voor het duurzamere bioplastic. ZARQA  staat voor bewuste huidverzorging, met alleen ingrediënten die je huid écht nodig heeft. Bij ZARQA geloven we in huidverzorging die mild voor de huid en zo puur mogelijk is. Om die reden laten we parfum en chemische toevoegingen als SLS, SLES, parabenen, siliconen en kleurstoffen achterwege. Ook vind je in ZARQA geen minerale oliën en gluten. Bij pure cosmetica hoort ook een verpakking die zo duurzaam mogelijk is geproduceerd. We hebben een eerste stap naar duurzaamheid gemaakt door onze Shower Gels in bioplastic tubes te verpakken. Gelijktijdig kijken we naar het beperken van onnodige verpakkingen en hebben we er bij dit product voor gekozen het kartonnen doosje achterwege te laten. Overigens worden al onze papieren verpakkingen en bijsluiters gemaakt  van papier dat uit verantwoord beheerde bossen komt.

ZARQA past binnen een bewuste leefstijl

Ben je op zoek naar een bewust cosmeticamerk? Een merk dat bewust stilstaat bij een gezonde huid voor nu en de toekomst? Bij ZARQA zit je goed. Onze pure producten met alleen milde ingrediënten waar je huid baat bij heeft, passen in een duurzame leefstijl. Zo maken we in onze producten graag gebruik van de natuurlijke ingrediënten magnesium PCA, schizophyllan, zincPCA, Redyless®, hyaluronzuur en Gosulin™ Agave. Alle ZARQA-producten zijn 100% parfumvrij; iets wat wij naast duurzaamheid óók heel belangrijk vinden. Wil je weten waarom parfumvrije cosmetica de allerbeste keuze is voor jouw huid? Je leest er hier meer over.

Wist je dat…

… we jaarlijks bijna 30 kilo plastic afval per persoon weggooien?

… van al het plastic slechts 9% wordt gerecycled?

… door zorgvuldig om te gaan met afvalscheiding je 100% kan bijdragen aan recycling?

… in 2018 zo’n 86 miljoen ton plastic in zee belandde?

Bron: Plastic Soup Foundation en Milieu Centraal