Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

Stappenplan voor een stralende huid, 's ochtends én 's avonds

Een stralende, frisse en mooie huid begint met een milde reiniging en de juiste verzorging. Twee keer per dag, waarbij je in de avond focust op het slaap klaar maken van je huid, en in de ochtend op fris en stralend voor de dag komen. Bij ZARQA geen achtstappenplan met een tiental producten, maar een korte, overzichtelijke routine met minimale producten voor maximaal resultaat. In dit artikel nemen we je mee in dit stappenplan voor ’s ochtends en ’s avonds, zodat je je huid twee keer per dag de beste reiniging en verzorging biedt.

Huidverzorgingsroutine voor de ochtend en avond

Of je nu make-up draagt of naturel door het leven gaat: je huid elke avond reinigen is een must. Je huid neemt ongemerkt vuil en bacteriën op, die je ’s avonds dient te verwijderen. Een goed gereinigde huid kan zich ’s nachts beter herstellen; een proces dat ’s avonds en ’s nachts in werking treedt. Met de juiste producten help je dit herstelproces een handje, zodat je ’s ochtends fris ontwaakt. Omdat je ’s nachts zweet, is het ook in de ochtend noodzaak om je huid goed te reinigen. Met een milde maar grondige reiniging bereid je je huid voor op je dagverzorging en straalt je huid de hele dag. Rise and shine!

Stap 1: reinigen (double cleansing)

Make-up en vuil verwijder je met ZARQA Reinigingsmelk, ZARQA Reinigingsschuim of Clear Skin Reinigingsgel. Deze cleansers verwijderen make-up en vuil op milde wijze, zonder de huid trekkerig te laten aanvoelen. Kies een product waarmee jij het fijnst reinigt; zo is de kans groter dat je plezier houdt in het twee keer per dag schoonmaken van je huid. Reinig je huid na met Reinigingstonic. De tonic verwijdert de laatste restjes make-up, vuil en cleanser en zorgt ervoor dat je huid schoner dan schoon is. Heb je in de avond weinig tijd en draag je geen make-up? Sla het reinigen nooit over, maar kies in het geval van tijdnood voor alléén Micellair Water. De beste quick fix voor een schone huid, ook ’s ochtends.

De gevoelige huid reinigen

Bang dat reinigen met twee producten too much is voor je gevoelige huid? Geen zorgen: ZARQA is mild genoeg voor de meest gevoelige huidtypen, ook in het reinigen van je huid. De combinatie die perfect is voor een vette en onzuivere huid, maar waarschijnlijk te heftig voor de (zeer) gevoelige huid, is Clear Skin Reinigingsgel en Clear Skin Reinigingstonic. Deze combinatie kan niet direct achter elkaar worden gebruikt. Gebruik de Clear Skin Reinigingstonic in de ochtend om je huid te verfrissen. In de avond kun je je huid reinigen met Clear Skin Reingingsgel, gevolgd door Reinigingstonic Sensitive.

Stap 2: hydrateren en voeden

Na het reinigen is je huid klaar voor de volgende stap: hydrateren en voeden met een geconcentreerde hoeveelheid actieve werkstoffen. Op het gebied van serums valt veel te kiezen, maar hoe weet je wat voor jouw huid het beste werkt? Bij ZARQA geen keuzestress, maar enkel logische producten voor een gerichte aanpak. ZARQA Serum Hydraboost met squalaan en magnesium PCA werkt intensief hydraterend en is ontwikkeld om je (vermoeide) huid een oppepper te geven. Gebruik het serum ’s ochtends en ’s avonds als eerste stap na je reiniging. Breng aan wanneer de huid nog licht vochtig is; zo kan het serum dieper in de huid trekken en zo nog beter z’n werk doen. Sla ook oogverzorging niet over. De huid rondom je ogen is teer en dun en verdient een eigen verzorging. ZARQA Oogcrème met vitaminen en hyaluronzuur verzorgt en beschermt de huid rondom de ogen, waardoor je blik direct frisser wordt. Hyaluronzuur laat de huid meer vocht vasthouden, waardoor fijne lijntjes op den duur kunnen verzachten. Ook geschikt voor lensdragers!

Stap 3: beschermen en verzorgen

Een verzorgende dag- of nachtcrème maakt je stappenplan voor een stralende huid compleet. Overdag zorgt dagcrème voor hydratatie, bescherming en een comfortabel huidgevoel, terwijl een herstellende nachtcrème het regeneratieproces van de huid ondersteunt terwijl je slaapt. Vanaf je 25e levensjaar kan je gerichter aan anti-aging werken en ZARQA Dagcrème Anti-Age en Nachtcrème Anti-Age aan je stappenplan toevoegen. Dagcrème Anti-Age beschermt de huid tegen schadelijke invloeden (UV-straling, pollutie) die het verouderingsproces kunnen versnellen, terwijl Nachtcrème Anti-Age de huid ’s nachts herstelt en intensief voedt, dankzij vitamine E en sheabutter.

Skincare routine met ZARQA: een beknopt stappenplan

Voor een schone, stralende en gezonde huid heb je niet meer dan vijf tot zes producten nodig die je huid elke dag reinigen, hydrateren en beschermen. Kort samengevat bestaat het ZARQA-stappenplan voor een stralende huid uit:

  • Stap 1: Reinigingsschuim of Reinigingsmelk + Reinigingstonic. Weinig tijd? Gebruik Micellair Water als quick fix
  • Stap 2: Serum Hydraboost en Oogcrème
  • Stap 3: Dagcrème Anti-Age in de ochtend of Nachtcrème Anti-Age in de avond