Nieuw van ZARQA!

Serum Vitamine C, Serum Anti-Age en Serum Clear Skin.

Ontdek nu
Sluiten

De beautyroutine van model Nena

Nena (25 jaar) werkt parttime als model. Naast haar modellenwerk is zij bezig met het afronden van een master strafrecht aan de VU en heeft zij een eigen bedrijfje in interieur genaamd Studio Rone. Nena zit dus zeker niet stil! Je kunt haar kennen van de campagneshoot van ZARQA. Wij vroegen haar naar haar beautyroutine.

Hoe belangrijk is uiterlijk voor jou?

Om eerlijk te zijn niet zo heel erg. Natuurlijk vind ik het belangrijk om er ‘leuk bij te lopen’ maar volgens mij zit dat hem meer in lekker in m’n vel zitten. Ik geloof dat als je je vanuit je inner-self goed voelt, je dat ook aan iemands uiterlijk af kunt lezen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik het niet heerlijk vind om me af en toe lekker op te tutten voor een feestje!

Heb je een uitgebreide beautyroutine?

Ik heb niet een hele uitgebreide beauty routine. Ik ben eigenlijk heel lang best lui geweest met mijn huid. Maar naarmate ik ouder wordt en met het werk dat ik doe probeer ik er wel meer op te letten. Ik begin mijn ochtendroutine met een reinigingsschuim. Vervolgens smeer ik een serum voor een mega hydratatieboost. Daarna gebruik ik een dagcrème. En natuurlijk gebruik ik altijd zonbescherming! Ik heb best wel een gevoelige huid. Daarom gebruik ik alleen skincare producten zonder siliconen en parfum, omdat deze anders zorgen voor irritatie.

Verder drink ik geen koffie en leef op water en thee. Ik ben ook niet opgevoed met frisdranken dus ik denk dat dat al veel scheelt! Wat betreft voeding eet ik heel gezond, dus veel vezels, vitamines, groentes etc.  Verder slik ik de vitamines: B12, ijzer en magnesium. Ik ben er van overtuigd dat een mooie huid alles te maken heeft met wat je in je lichaam stopt!

Voor je werk draag je vaak make up. Hoe reinig jij je huid?

Na een shootdag haal ik direct alle make-up van mijn gezicht zodat mijn huid weer kan ademen.
Op locatie doe ik dat vaak met een Micellair water. Deze is handig mee te nemen en zorgt ervoor dat ik met 1 product de meeste make-up van mijn gezicht kan halen. Omdat ik voor mijn werk veel make-up draag vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd geen of minimale make-up te dragen.

Welke beautytip heb je van je moeder meegekregen

Mijn moeder heeft mij geleerd dat ik in de avond na het reinigen met een cleanser mijn gezicht met koud water moet afspoelen. Hetzelfde ritueel herhaal ik in de ochtend. Een tweede tip die mijn moeder mij heeft meegegeven is uierzalf. Klink heel vies, maar dit is echt goddelijk voor droge plekjes!

Is jouw kijk op schoonheid veranderd sinds je als model werkt?

Ik denk het wel. Maar eigenlijk juist in de zin dat ik en natuurlijke look en schoonheid het mooiste vind: dus een gezicht met weinig make-up.  De vele lagen make-up die ik op krijg tijdens shoots geeft misschien een mooi plaatje op beeld, maar vind ik vaak in het echt niet eens mooi. Daarnaast is modellenwerk vooral uiterlijke schoonheid terwijl ik mij de laatste jaren meer focus op mijn innerlijke schoonheid: hoe kan ik de beste versie uit mezelf naar boven halen? En hoe kan ik een fijn persoon zijn en op de set een gezellige aanwezigheid? Dat is wat ik schoonheid zou noemen!