Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

Hoe krijg ik een mooie huid?

Je smeert meer, maar de conditie van je huid wordt minder. Je huid is onrustig en zelfs droog. Hoe kan dat? We helpen je om te zoeken naar goede huidproducten, de juiste routine en brengen veelgemaakte fouten in beeld.

Je huid is 24/7 bezig zich te vernieuwen, te herstellen en te herbouwen. En tijdens die continue huidcyclus sta jij in de badkamer te smeren met steeds weer een nieuwe crème en andere bodylotion. Het is goed bedoeld, maar soms ben je zelf de grootste stoorzender voor een gezonde huid. Wat kun jij doen om je huid te helpen bij vernieuwing, herstel en bouw?

Is je huid onrustig en droog? Begin met een bodyscan

Je huidconditie wordt sterk beïnvloed door je aanleg, hormonen, stress, hoeveelheid slaap, wat je eet en hoe je ‘m verzorgt. Maak een snelle body-scan van je leefstijl en gewoontes. Leg die puzzelstukjes eens naast elkaar. Vaak kun je direct je zwakke plekken aanwijzen. Niet wegduiken en ontkennen! Elk puzzelstukje is een deel van de oplossing!

Droge huid door de zon

Ben je een zonaanbidder? Pas op! Door al die zonnestralen heb je meer kans op een droge huid. UV-straling zorgt voor een droge huid, snellere huidveroudering en rimpels. Dus als je niets lekkerder vindt dan zonnen of als je veel buiten bent, doe je dat vanaf nu met een bescherming op je huid tegen de zon.

ZARQA-advies: Smeer elke dag een dagcrème met UVA/B-bescherming. Gebruik op dagen dat je veel buiten bent en de zon intens straalt, een zonnebrandcrème.

Geïrriteerde huid door te veel smeren

Ben je een echte smeerkees? Grote kans dat je badkamerkast vol ligt met halfgeopende tubes en potjes. Het door elkaar gebruiken van producten zorgt voor meer kans op huidirritaties. Veel vrouwen gebruiken tien verzorgingsproducten per dag en wisselen regelmatig van merk. Al dat smeren, wassen en wisselen, doen je huid meer kwaad dan goed. Zeker als de producten ook parfums en andere irriterende stoffen bevatten,

ZARQA-advies: Kies kritisch je verzorgingsproducten en gebruik ze minstens 4 weken. Celvernieuwing kost 28 dagen en die tijd heeft je huid nodig om te herstellen.

Droog gezicht door te weinig slaap

Ben je een nachtbraker? Te weinig slaap zorgt voor wallen en blauwe kringen, maar helaas ook voor een droge huid en zelfs een snellere huidveroudering. ‘s Nachts regenereert je huid namelijk, de nieuwe cellen vervangen dode huidcellen. Ook je afweersysteem wordt opgebouwd tijdens je slaap, belangrijk tegen huidkwaaltjes. Tegen die herstellende kracht van een goede nacht slaap, kan geen supercrème op.

ZARQA-advies: Ga op tijd naar bed en gebruik een goede nachtcrème. Juist in de nacht, als je huid herstelt, is een goede crème effectief.

Onrustige huid door te veel suiker

Ben je een echte zoetekauw? De suikers in je broodbeleg, frisdrank, vruchtensap en koekjes zijn een aanslag op je huid. Het zorgt zelfs voor meer rimpels. Alle lichaamscellen verouderen sneller door suikers, huidcellen dus ook. Hierdoor loopt de veerkracht van de huid terug en wordt de huid minder elastisch.

ZARQA-advies: Stil je zoete behoeftes met veel zoet fruit, rozijnen en dadels. En die snoeppot? Op slot en sleutel weggooien!

Jeukende huid en hoofdhuid door te veel wassen

Houd je van een flinke schuimparty onder de douche? Pas op! Veel shampoos, zeker die lekker ruiken en schuimen, bevatten agressieve stoffen. Deze zorgen voor een droge hoofdhuid en meer huidirritatie. Zo zijn parfum en sulfaten twee belangrijke triggers voor je hoofdhuid. In plaats van lekker en schoon wordt je huid droog, rood en trekkerig.

ZARQA-advies: Spoel alles wat je dacht te weten over douchen, haren wassen en shampoos door je doucheputje. Begin met een gezonde, nieuwe hair-routine. En onthoud: een natuurlijke, hypoallergene shampoo schuimt minder, maar is beter voor je hoofdhuid!