Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

Het ingrediënt voor een stralende huid: magnesium

Natuurlijk is iedere vitamine belangrijk en elk mineraal onmisbaar. Toch verdient magnesium extra aandacht. Dit mineraal is zo bijzonder omdat elke cel in ons lichaam het nodig heeft. Zonder dit mineraal kunnen je zenuwen, spieren, hersenen en hart niet functioneren. Het speel een rol in het bestrijden van vermoeidheid, het versterken van je immuunsysteem, bij het behoud van sterke botten en ook het ondersteunen van de huid.  

Om je huid een upgrade te geven met een portie magnesium, loop je natuurlijk eerst naar de winkel en de keuken. Magnesium zit vooral in groene bladgroenten, noten, vis en bonen. Maar je kunt magnesium ook op je huid smeren, in de vorm van een crème of olie.

Wat zijn de voordelen van magnesium voor je huid?

Magnesium helpt tegen huidveroudering

Magnesium geeft een oppepper aan het energieniveau in je hele lichaam en dus ook aan je huid. Magnesium in voeding, of via crèmes en oliën, stimuleert namelijk de huidvernieuwing. Het wordt daarom gezien als een natuurlijke anti-aging: het geeft de huidcellen energie, met als resultaat een gezonde teint en een verzachting van fijne lijntjes.

Veel mensen kunnen zo’n hulpje voor de huid perfect gebruiken omdat de aanmaak van collageen en elastine minder wordt. Deze twee stoffen die je huid van nature bevat, zorgen ervoor dat de huid stevig en soepel blijft. Wanneer je ouder wordt, verliest je huid stevigheid doordat collageen en elastine minder worden aangemaakt. Ook weersinvloeden (regen, wind, veel zon), je levensstijl en je genen kunnen de conditie van je huid behoorlijk tergen. Je huid op een handje helpen met een echt energiemineraal, kan dus geen kwaad. Je gezicht krijgt weer even een flinke dosis energie en de kans om te stralen.

Magnesium kalmeert de huid

Elke dag opnieuw werk je aan een relaxte, ontspannen geest en een soepel lijf. Die huid zie je als verlengstuk, die ‘moet’ gewoon meewerken en er egaal en glad uitzien. Maar wat we willen, krijgen we niet altijd … Veel mensen hebben een huid die onrustig is. Misschien ben jij wel rustig, alleen is je huid rood en onrustig. Magnesium is dan een mineraal dat kan helpen, omdat het een kalmerend effect heeft op de huid en een ondersteuner is bij het behouden van een normale huidfunctie. Dat is fijn, want het zal daardoor roodheid en puistjes verminderen en onrustige huid verzachten. De huid gaat er rustiger uitzien en eventuele jeuk en schilfers worden aangepakt.

Magnesium heeft effect op meer huidissues

Het is altijd goed om te kijken naar je huid en daar je voedingspatroon en leefstijl op aan te passen. Maar neem ook de ingrediënten van een crème onder de loep. Zie je als ingrediënt magnesium staan, dan kan dat helpen om de huid te kalmeren, maar dat is niet het enige. Dit mineraal heeft nog andere voordelen voor de huid. Want magnesium:

  • stimuleert vernieuwing van (huid)cellen
  • geeft een directe energieboost aan de huid en cellen
  • geeft een zijdezacht gevoel aan de huid
  • verbetert de droge huid
  • verbetert de natuurlijke huidbarrière
  • versterkt de haarstructuur
  • verlicht en ontspant vermoeide spieren
  • geeft een oppepper voor vermoeide benen

Magnesium wordt goed opgenomen door de huid

Als je opzoek bent naar het mineraal magnesium, kijk dan eerst op de meest logische plek: je koelkast en je keukenkast. De groene bladgroenten in de groentelade, het blikje bonen in de voorraadkast of het zakje noten in de snacktrommel; stuk voor stuk voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium. Maar wist je dat magnesium ook heel geschikt is voor opname via de huid?

Het mineraal magnesium is één van de weinige stoffen die goed doordringt door de verschillende huidlagen en via de huid direct in je bloedbaan terechtkomt. Het werkt ook andersom: door te zweten verliezen we veel magnesium. Gelukkig is ons lichaam in staat om via bepaalde kliertjes in bijvoorbeeld de oksels een deel van het magnesium weer terug op te vangen. Hierdoor kan magnesium bijvoorbeeld ook via de huid worden opgenomen wanneer je je voeten laat rusten in een badje met magnesiumolie.

Het is goed om te weten dat de maag maar een beperkte hoeveelheid magnesium kan verwerken; de rest wordt afgevoerd via de nieren. Sommige mensen reageren dan ook op magnesiumsupplementen met dunne ontlasting of diarree. Gebruik je magnesium in de vorm van een olie of crème op de huid, dan wordt het maag-darmkanaal ontzien en komt magnesium direct waar het moet zijn. Ook om die reden is een crème of olie met magnesium een mooie aanvulling op je magnesiumrijke menu.