Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

Mooi haar zonder jeuk en schilfertjes

Soms zorgt je haar voor kopzorgen. Je haarpunten splijten, je hoofdhuid jeukt en na het douchen irriteert alles. Hoe krijg je weer gezond glanzend haar en een hoofdhuid die lekker voelt? We zetten de 6 belangrijkste issues over je haar en hoofdhuid op een rij! Herken jij ze?

Ik heb gespleten haarpunten en een jeukende hoofdhuid, ik probeer van alles maar niets helpt

Droog haar en een hoofdhuid die jeukt, vraagt om actie. Je wilt er wat tegen doen! Maar het gekke is dat je vaak te veel doet. Te vaak wisselen van producten geeft je haar en hoofdhuid stress. Je haar ziet er doffer uit en haarpunten splijten en breken sneller. Gun je haar en huid rust, regelmaat en een gezonde haarroutine. Start je met een nieuw product? Laat je huid er minstens vier weken aan wennen.

De huid onder je haar reageert op de mix van alle producten die je gebruikt. Less is more!

Ik was mijn haar zo min mogelijk omdat mijn hoofdhuid zo droog is
De talgklieren op je hoofd maken talg aan, een natuurlijke olie die je hoofdhuid beschermt. Als je een droge hoofdhuid hebt, wil je die talgproductie niet verstoren. Maar helemaal geen shampoo gebruiken, is geen handige keuze. Shampoo verwijdert het teveel aan talg, maar ook dode huidcellen, vuil en stylingproducten. Als je je haar te weinig wast, gaan die als een film op je hoofd liggen. Dat jeukt, je krabt, dat zorgt voor extra schilfers, meer jeuk, meer irritatie, meer krabben, meer … STOP!

Was een droge hoofdhuid twee keer per week en douche met lauw water. Masseer je hoofdhuid tijdens het douchen; dit verhoogt de doorbloeding en talgproductie.

Ik wil dat mijn shampoo schuimt en lekker ruikt

Lekker ruiken en flink schuimen, dat moet een shampoo doen toch? Nee, want juist de parfum en de ‘schuimstoffen’ (sulfaat en cocamidopropyl betaïne) zorgen voor huidirritatie. Ze beschadigen je huidbarrière, dat zorgt voor een droge huid en jeuk. Soms zo erg dat je de hele dag met de handen in je haar zit om te krabben. Een goede shampoo verwijdert talg, zweet en dode huidcellen zonder die agressieve middelen.

Kies een shampoo zonder parfum die hypoallergeen en hydraterend is.

Ik wil snel klaar zijn met haren wassen

Een shampoo is gemaakt voor je hoofdhuid, want daar zit het vuil en vet. Maar veel mensen strijken de shampoo alleen over hun natte hoofd en spoelen het razendsnel uit. Zo bereiken de verzorgende stoffen in de shampoo de hoofdhuid nooit. Was dus niet je haar, maar masseer de shampoo op je hoofdhuid zodat de werkzame ingrediënten echt aan het werk kunnen.

Wrijf de shampoo stevig tussen de haarwortels met je vingertoppen, een borstel of scalp-brush.

Ik kies voor een natuurlijke shampoo, dat voorkomt huidirritatie

De natuur is een effectieve en krachtige beauty-bron. Toch zijn niet alle natuurlijke producten veilig, werkzaam en onschadelijk. In natuurlijke shampoos kunnen plantaardige stoffen zitten en parfums die juist zorgen voor extra huidirritatie. Plantaardig en puur natuur is niet hetzelfde als mild en hypoallergeen, let daar goed op.

Kies haarproducten die zo natuurlijk mogelijk zijn en het risico op irritatie verminderen.

Ik gebruik al jaren dezelfde shampoo, dus dat kan de jeuk niet veroorzaken

Elk jaar dat je ouder wordt, maakt je huid minder natuurlijke oliën aan en wordt hij droger. Je gaat daarom vaak andere gezichtscrèmes gebruiken, maar vergeet dat de huid van het gezicht doorloopt onder je haar. Ook je hoofdhuid wordt elk jaar iets droger en vraagt dus om meer hydratatie.

Koester je hoofdhuid en haar net zoals je gezichtshuid; gebruik shampoos en conditioners die hydrateren en verzorgen.

Met een gezonde haarroutine geef je je hoofdhuid minder stress en de juiste verzorging.