Nieuw van ZARQA!

Serum Vitamine C, Serum Anti-Age en Serum Clear Skin.

Ontdek nu
Sluiten

Stappenplan tegen roos

Eén op de zes mensen heeft in meer of mindere mate last van roos. Mannen over het algemeen vaker dan vrouwen. Roos ontstaat wanneer de hoofdhuid een te snelle groei van huidcellen produceert. Overmatig kleine schilfertjes van dode huidcellen zijn het gevolg. Een bijverschijnsel van roos is jeuk. Roos tast de haren van de hoofdhuid niet aan en kan helemaal geen kwaad, maar is wel erg hinderlijk.

Soorten roos

Droge roos (een te droge hoofdhuid) geeft kleine dwarrelende schilfertjes. Bij vette roos is er sprake van een te sterke afscheiding van huidsmeer. De schilfertjes kleven aan elkaar en stapelen zich op de hoofdhuid. De drie meest voorkomende oorzaken van roos zijn: seborroisch eczeem, psoriasis op de hoofdhuid of gisten. Gist is een micro-organisme dat in principe op iedere hoofdhuid voorkomt, maar is bij de één sterker aanwezig dan bij de ander. Deze hogere concentratie veroorzaakt hinderlijke jeuk die gepaard gaat met roos.

Stappenplan

In de meeste gevallen is het om van roos af te komen voldoende om te wassen met ZARQA Shampoo Anti-roos. Is dat niet het geval? Dan kun je ons haar & hoofdhuid-stappenplan volgen. Hiervoor heb je nodig:

• ZARQA 100% Dode Zeezout
• ZARQA Dode Zeezout Spray
• ZARQA Conditioner
• ZARQA Shampoo Anti-roos
• ZARQA Shampoo Iedere dag

  1. Los drie eetlepels ZARQA 100% Dode Zeezout op in water van 38 °C of spray met de ZARQA Dode Zeezout Spray. Maak met dit water de hoofdhuid nat, zodat de heilzame mineralen hun werk kunnen doen.
  2. Neem een kleine hoeveelheid ZARQA Conditioner en masseer hiermee de hoofdhuid goed in. Wikkel vervolgens het haar in folie, met daaroverheen een handdoek. Laat 20 minuten inwerken en spoel uit.
  3. Was het haar met ZARQA Shampoo Anti-roos, spoel uit en droog je haar met een handdoek. Herhaal deze behandeling twee tot vier keer per week, net zolang tot de klachten verdwenen zijn. Gebruik tijdens de kuur alleen ZARQA Shampoo Anti-roos. Als het hoofdhuidprobleem is opgelost, kan je overstappen op ZARQA Shampoo Iedere dag.