Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

Waarom ZARQA kiest voor 100% parfumvrij

Onderzoek heeft uitgewezen dat parfums – kunstmatige én natuurlijke – in huidverzorgings-producten de gevoeligheid van de huid kunnen vergroten. Hierdoor neemt de kans op allergische reacties toe. Precies om die reden laat ZARQA parfum volledig achterwege; wij geloven in huidverzorging die mild voor de huid en zo puur mogelijk is.

De beste keuze is parfumvrij

Veel merken en fabrikanten voegen parfum toe aan hun producten om de crème, lotion of douchegel aantrekkelijker te maken voor consumenten. Prettig voor de neus, maar je huid wordt er minder blij van. Wist je dat je van cosmetica waaraan parfum is toegevoegd bultjes, jeuk en onzuiverheden kan krijgen? Wanneer je last hebt van een gevoelige huid is het aan te raden een poosje huidverzorgingsproducten zonder parfum te gebruiken. De kans is groot dat de gevoeligheid afneemt. Maar ook wanneer je van nature niet gevoelig reageert op parfum kan het geen kwaad om je huid het allerbeste te bieden en te kiezen voor parfumvrij. Beter voorkomen dan genezen!

Zarqa: een milde basis

Mild, milder, mildst. De basis van alle ZARQA-producten is zo mild mogelijk. Onze crèmes, reinigers en andere verzorgingsproducten zijn opgebouwd uit een aantal vaste natuurlijke emulgatoren, waaraan we vervolgens actieve stoffen die écht werken hebben toegevoegd. Zo vind je in veel van de ZARQA-producten basisstoffen die net zo mild zijn als water, aangevuld met beschermende, hydraterende, kalmerende en verjongende ingrediënten. Bijna altijd natuurlijk, heel soms niet-natuurlijk, maar in alle gevallen mild en huidvriendelijk.

Waarom is ZARQA 99% en niet 100% natuurlijk?

De gezondheid en balans van de huid vinden wij het allerbelangrijkste. We gebruiken bij voorkeur natuurlijke ingrediënten en werkstoffen, maar als we een andere, niet-natuurlijke stof tegenkomen die een betere werking op de huid én minder kans op allergie geeft, gebruiken we deze. Natuurlijk houden we er altijd rekening mee dat onze ingrediënten niet schadelijk voor het milieu en de gezondheid zijn.