Nieuw van ZARQA!

Zonnefluïde SPF30 Sensitive

Ontdek nu
Sluiten

De kracht van Dode Zeezout

Dode Zeezout is een regelrechte beauty-klassieker. Al duizenden jaren wordt het gebruikt als een krachtig ingrediënt voor een mooie, gezonde en stralende huid. Wat is de zuiverende werking van het Dode Zeezout? En hoe helpt het je huid, haar en spieren?

Er zijn weinig natuurlijke beauty-ingrediënten die zo’n goed track-record hebben als Dode Zeezout. Zelfs Cleopatra roemde het effect van de Dode Zee voor haar huid. Nu, duizenden jaren later, geven studies Cleopatra gelijk. In dit blog daarom geen prachtige en magische verhalen, wel de belangrijkste feiten over de werking van de mineralen uit de Dode Zee.

Dode Zee heeft een hoge concentratie mineralen

De Dode Zee is een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld. Meer dan een miljoen jaar geleden was het water verbonden met de oceaan. Door geologische veranderingen raakte de zee ingesloten in de Jordaanvallei en is de Dode Zee feitelijk een meer of binnenzee. Er stroomt wel water in, maar door het warme en droge klimaat verdampt het meeste water direct. De concentratie van mineralen in het meer wordt daarom elk jaar hoger.

Daarom is het Dode Zeezout goed voor je huid

    • Dode Zeezout verbetert de vochtbalans van de huid, versterkt de huidbarrière en heeft een therapeutisch effect op een huid die rood en schraal is. Die goede huideffecten komen door het zout, maar ook door de andere mineralen in het Dode Zeezout.
    • Dode Zeezout water is goed voor de huid. Het zout verhoogt de capaciteit van je huid om vocht vast te houden. Uit de bovenste huidlaag zal minder water verdampen. Dode Zeezout water droogt de huid dus niet uit!
    • Het Dode Zeezout bevat naast natrium ook een hoge concentratie magnesium, kalium en calcium. Ook magnesium is zeer effectief voor een huid die erg droog is. Magnesium bindt zich namelijk aan water, waardoor het opgenomen kan worden in de huid. De huid kan het magnesium beter opnemen als je ook magnesiumsupplementen slikt.

De therapeutische werking van de Dode Zeezout-mineralen zit ‘m dus in het hoge gehalte natrium, maar ook het hoge gehalte magnesium, zink en kalium. Om die reden zou het beter zijn om het over Dode Zeemineralen te hebben dan over Dode Zeezout…

Lees hier alles over hoe Dode Zee-mineralen jouw huid kunnen verbeteren.