Nieuw van ZARQA!

Serum Vitamine C, Serum Anti-Age en Serum Clear Skin.

Ontdek nu
Sluiten

Je gezicht reinigen als een pro

’s Ochtends en ’s avonds, als je make-up draagt én als je dat niet doet: je gezicht reinigen is misschien wel de belangrijkste stap in je huidverzorgingsroutine. Maak je je gezicht niet of onvoldoende schoon? Dan zullen de werkzame stoffen uit je skincareproducten hun werk minder goed doen. En dat is hartstikke zonde! In dit blog vertellen we je hoe je je gezicht twee keer per dag mild maar grondig reinigt, voor een stralende, gezonde en mooie huid.

’s Avonds je gezicht reinigen

Je huid wordt de hele dag door blootgesteld aan factoren die je huid vervuilen. Ook wanneer je geen make-up draagt, kan je huid behoorlijk vies worden van fijnstof en uitlaatgassen. Al die viezigheid dien je voor het slapen gaan te verwijderen. Zo voorkom je dat je poriën verstopt raken en je huid geïrriteerd wordt. Je krijgt je huid grondig schoon door dubbel te reinigen. Double cleansing is een methode waarbij je twee verschillende reinigers gebruikt om je huid schoon te maken. Dit kan een reinigingsmelk of -gel zijn, gevolgd door een tonic. ZARQA Reinigingsmelk en ZARQA Reinigingsschuim verwijderen make-up en vuil grondig, maar zijn toch heel mild voor je huid, óók wanneer je huid (zeer) gevoelig is. Kies als tweede stap voor de Reinigingstonic, een verfrissende lotion die de laatste restjes make-up en vuil verwijdert en de pH-waarde van je huid herstelt. Nu je huid goed gereinigd is, ben je klaar voor je nachtverzorging: ZARQA Nachtcrème Hydra.

’s Ochtends je huid reinigen

Wist je dat je hoofdkussen een broedplaats voor bacteriën is? Je huid in de ochtend grondig reinigen is nodig om die bacteriën, overtollig talg en zweet te verwijderen. Schud je huid ’s ochtends wakker door je gezicht te reinigen met ZARQA Reinigingsschuim. Door een cleanser te kiezen die je in combinatie met (koud) water gebruikt, zorg je ervoor dat je fris aan de dag begint. Koud water stimuleert de doorbloeding en zorgt voor een gezonde teint. Heb je een onzuivere huid? Kies in de ochtend dan voor ZARQA Reinigingstonic Clear Skin. Wie weinig tijd heeft, kan snel, grondig en mild reinigen met het ZARQA Micellair Water 3-in-1. Dit zit vol verzachtende ingrediënten zoals aloë vera en Dode Zee Mineralen. Zo kun je gemakkelijk en snel, zonder water, je huid diep reinigen. Na het reinigen van je gezicht in de ochtend is je gezicht klaar voor extra hydratatie met het ZARQA Serum Hydraboost. Daarna bescherm je je gezicht met ZARQA Dagcrème Hydra en ben je klaar voor de dag.

Hoe reinig je je gezicht?

Reinig je graag met je vingers of gebruik je liever een wattenschijfje of washandje? Reinigen met ZARQA kan op verschillende manieren!

  • ZARQA Reinigingsmelk: breng aan op een wattenschijfje en wrijf ermee over je ogen en gezicht. Kan ook rechtstreeks op de droge huid worden aangebracht. Verwijder daarna met een wattenschijfje of een katoenen gezichtsdoekje.
  • ZARQA Reinigingsschuim: breng met je vingers aan op een nat gezicht. Masseer het schuim in de huid en spoel af. Kan ook worden afgenomen met een katoenen gezichtsdoekje of washandje.
  • ZARQA Reinigingstonic: breng aan op een wattenschijfje en wrijf er zachtjes mee over je gezicht.
  • ZARQA Micellair Water 3-in-1: breng aan op een wattenschijfje en wrijf er zachtjes mee over je gezicht.

Peelen voor een extra schone huid

Je gezicht twee keer per dag grondig reinigen zorgt gegarandeerd voor een frisse en egale huid. Maar je huid echt laten stralen, doe je door regelmatig te peelen. Een gezichtspeeling (ook wel bekend als exfoliant) verwijdert de dode huidcellen die zich opstapelen op je huid en voor een grauwe teint kunnen zorgen. Peelen of exfoliëren maakt je huid zachter, het hydrateert en geeft je een frisse teint. Hierdoor worden de actieve werkstoffen uit je verzorgingsproducten beter opgenomen. Omdat ZARQA Enzym Gezichtspeeling geen schurende korreltjes bevat, is de peeling ook geschikt voor de meest gevoelige huidtypen. De peeling is zo mild dat je deze zelfs meerdere keren per week kunt gebruiken. Het papaja-extract zorgt ervoor dat dode huidcellen worden losgeweekt, wat een hele zachte en milde manier van exfoliëren is. Bij een normale tot vette huid kan je de peeling gerust om de dag gebruiken. Heb je een gevoelige huid, dan adviseren wij het peelen te beperken tot één à twee keer per week. Wist je dat exfoliëren extra belangrijk is als je een gevoelige huid hebt? Zo houd je je poriën schoon en minimaliseer je irritaties en ontstekingen.

Sla het reinigen dus nooit over, ook als je geen make-up gebruikt. Kies voor milde producten die je huid niet irriteren. En kies vooral voor producten die bij jou passen. Dan blijft het reinigingsritueel leuk. Zo laat jij je huid stralen. Happy cleansing!